Pratite nas

22/04/2015

Subversive calling
Volonteer applications are now open!
Read the call, and apply

pročitaj više...

22/04/2015

Selektor filmskog programa Dragan Rubeša o službenom natjecateljskom programu 8. Subversive Film Festivala. 

pročitaj više...

24/04/2015

U masterclass predavanju Joshua Oppenheimer predstavit će svoju metodu dokumentarističkog rada baziranu na intervencijama u stvarnost i glumačkim izvedbama, metodu koju je primijenio u radu na svoja dva nagrađivana i slavljena filma “Čin smaknuća” (2013.) i “Pogled tišine” (2014.).

pročitaj više...

22/04/2015

Prerušen u taksista, Panahi prevozi u svom autu različite putnike. Ponekad vozi ukrug, jer ne poznaje neke teheranske ulice. Neki od njih su ga prepoznali i žele ga snimiti mobitelom. Slični prosede koristio je Kiarostami u filmu Deset, samo što je za volanom bila žena. Panahi želi pokazati da živimo u društvu koje ima tisuću očiju i u kojem svatko može snimati, pa tako i Iranci, ali pradoksalno taj isti Iran brani snimati onima koji znaju kako koristiti i organizirati te slike na nešto višem nivou od običnog selfija.

pročitaj više...

22/04/2015

Najavljujemo okrugli stol u kinu Europa 12. svibnja u 19 sati pod naslovom "Antifašizam, nakon svega: Između revizionizma i ulične desnice".

pročitaj više...

21/04/2015

Nezadovoljstvo građana brutalnom i razornom moći kapitalizma, surovom eksploatacijom i diktaturom kapitala te tradicionalnim oblicima političkih udruživanja ne dovodi do nastanka jedinstvenog političkog subjekta već do mnoštvenosti društvenih aktera s obzirom na mjesto, jezik, etničnost, spolnost ili nešto drugo koji zahtijevaju promjene spremni na miroljubivo ratovanje i reinvenciju političkog u liku hegemonijske povezanosti na ideološkom terenu nove borbenosti.

pročitaj više...